Το 20% των Γάλλων μπήκαν στο Ψυχιατρείο λόγω μέτρων covid19.
Ψυχίατρος Serge Hefez: Είμαστε στο τρίτο ψυχιατρικό κύμα.Αύξηση στις απόπειρες αυτοκτονίας κυρίως στους εφήβους. Το 20% των Γάλλων μπήκαν στο Ψυχιατρείο λόγω μέτρων covid19.
20 % των Γάλλων αρχίζουν να “μεταβαίνουν στο Ψυχιατρείο”. Υπάρχει μια αύξηση στις απόπειρες αυτοκτονίας “κυρίως στους ανήλικους (εφήβους)” σύμφωνα με δηλώσεις του Ψυχίατρου Serge Hefez, στο E1.
Πολλοί Γάλλοι υποφέρουν ψυχικά από την κρίση του Covid-19, μετά τους πολύμηνους περιορισμούς. Το Σάββατο στο Europe 1, ο Ψυχίατρος και Ψυχαναλυτής Serge Hefez προειδοποιεί για το γεγονός ότι το “20% του γαλλικού πληθυσμού αρχίζει να πηγαίνουν στο Ψυχιατρείο”. Ο ειδήμονας προσκαλεί τις αρχές να προετοιμαστούν για τις συνέπειες της κρίσης σε βάθος χρόνου.
Είναι μια παρατήρηση παγερή αυτή που έκανε ο Ψυχίατρος Serge Hefez, το Σάββατο στο Europe 1. Λόγω του Covid-19 και τους απαγορεύσεων που σχετίστηκαν με αυτόν αυτός ο υπεύθυνος της μονάδας Ψυχιατρικής για Παιδιά κι Εφήβους στο Νοσοκομείο του Παρισιού la Pitié Salpêtrière εκτιμά ότι το “20% του γαλλικού πληθυσμού αρχίζει να πηγαίνει στο Ψυχιατρείο”. Άγχος, κατάθλιψη διαταραχή θυμός… Ικανός αριθμός Γάλλων ξαναβρίσκονται σε αγχώδεις καταστάσεις . Για τον ειδήμονα αυτά τα συμπτώματα δεν είναι νέα “αλλά είναι σήμερα στο σημείο να οδηγήσουν ολοένα και περισσότερο προς το Ψυχιατρείο”.
“Είμαστε στο τρίτο ψυχιατρικό κύμα…”
“Αυτό είναι φοβερό όλοι οι συνάδελφοι μου λένε το ίδιο πράγμα “, λέει ο Serge Hefez. “Είμαστε στο τρίτο ψυχιατρικό κύμα αυτή την περίοδο, με αυτοκτονικούς κινδύνους που είναι σημαντικοί, με καταθλίψεις που είναι ημιμελαγχολίες, καθεστώς αγχώδους σύγχυσης με κινδύνους décompensation,που προσιδιάζουν κάπως στην παράνοια.”
Πιο προβληματικό ακόμα :οι οικογενειακοί και φιλικοί δεσμοί ή ακόμη το σπορ δεν αρκούν έκτοτε να τους ανακουφίσουν σύμφωνα με τον Ψυχίατρο. “Χρειάζονται αληθινά υγειονομικές φροντίδες γι αυτά τα άτομα,διαγνώσεις, και να μπορούν να κάνουν κατάλληλες θεραπείες .”
Ο φόβος μιας δυνατής αύξησης των αυτοκτονιών
Ο Serge Hefez αναφέρεται στην αύξηση “των αποπειρών αυτοκτονίας , κυρίως στους ανηλίκους, που πολλαπλασιαστήκαν συγκριτικά με το προηγούμενο έτος”. Και “γνωρίζουμε από την εμπειρία ότι οι αυτοκτονίες παράγονται ένα ή δύο χρόνια μετά από μια κρίση”, προσθέτει. Για τον ειδικό, είναι επομένως επείγον οι αρχές της χώρας να προετοιμαστούν “γι αυτές τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες” συνέπειες του Covid-19.europe1 12/12/20
Μετά από τέσσερις μήνες εργασίας, μια κοινοβουλευτική έκθεση της εξεταστικής επιτροπής θα υποβληθεί στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση την Τετάρτη. Αυτό το κείμενο εξετάζει τις επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία στους νέους, τα πρώτα θύματα του κοροναϊού. Για την εισηγήτρια,Marie-Georges Buffet (PCF), καλεσμένη του franceinfo σήμερα το απόγευμα της Κυριακής, “είναι επείγον να δράσουμε, είναι σημαντικό να κάνουμε κάτι στο επίπεδο της υγείας τους.”
Ένας στους έξι νέους σταμάτησε τις σπουδές του από την έναρξη της κρίσης στην υγεία
Η πρώην Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού εξηγεί ότι άκουσε από πολλούς παιδoψυχιάτρους να εκφράζουν τις ανησυχίες τους: η έκθεση δείχνει αφύσικη αύξηση βάρους σε μερικούς νέους, άνω των έξι κιλών κατά μέσο όρο. Γενικότερα, οι επαγγελματίες ανησυχούν για την ψυχική υγεία ορισμένων νέων. Ακόμα σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ένας στους έξι νέους έχει σταματήσει να σπουδάζει από την έναρξη της κρίσης στην υγεία.Επίσης η έκθεση δείχνει πως οι φοιτητές έγιναν πιο νευρικοί…
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου