Οι εξαγωγές 2020 στην άμυνα και την αεροπορία 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια





Τα αυξανόμενα στοιχεία εξαγωγών της τουρκικής βιομηχανίας άμυνας και αεροπορίας τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν πέρυσι λόγω του νέου τύπου επιδημίας κοροναϊού.

Άγκυρα


Ο ανταποκριτής της AA Turkey Exporters Assembly, σύμφωνα με μια συλλογή των δεδομένων του, ο τομέας έχει πραγματοποιήσει 2 δισεκατομμύρια 740 εκατομμύρια 694 χιλιάδες δολάρια εξαγωγές το 2019. Πέρυσι, ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά 16,8% και έφτασε τα 2 δισεκατομμύρια 279 εκατομμύρια 27 χιλιάδες δολάρια. Οι αρνητικές επιπτώσεις των επιδημικών μέτρων στις διαδικασίες παραγωγής, προμήθειας και εφοδιαστικής και η μετατόπιση των προτεραιοτήτων των χωρών σε μέτρα υγείας ήταν αποτελεσματικές στην παρακμή.

Η βιομηχανία άμυνας και αεροπορίας ενώ το μερίδιο των συνολικών εξαγωγών της Τουρκίας ανήλθε στο 1,3 τοις εκατό. Η αξία σε χιλιόγραμμα των εξαγωγών του κλάδου αντιστοιχούσε σε περίπου 48 δολάρια.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, με αποτέλεσμα επιδημικά μέτρα, τα μηνιαία ποσοστά εξαγωγών του τομέα παρέμειναν κάτω από 180 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα στοιχεία αυτά αυξήθηκαν σε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η υψηλότερη εξαγωγική απόδοση σε μηνιαία βάση επιτεύχθηκε τον Οκτώβριο με 287 εκατομμύρια 184 χιλιάδες δολάρια.

Οι ΗΠΑ κατέκτησαν την πρώτη θέση στις εξαγωγές άμυνας και αεροπορίας πέρυσι με 784 εκατομμύρια 227 χιλιάδες δολάρια. Οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4% πέρυσι σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι ΗΠΑ ακολούθησαν το Αζερμπαϊτζάν, όπου οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 194%. Πέρυσι, 260 εκατομμύρια 839 χιλιάδες δολάρια εξήχθησαν στο Αζερμπαϊτζάν, το οποίο αγωνίζεται να σώσει τον Καραμπάχ από την κατοχή. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, των οποίων οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 51%, κατατάχθηκαν τρίτες με 200 εκατομμύρια 280 χιλιάδες δολάρια.

Αυτές οι χώρες είναι η Γερμανία με 157 εκατομμύρια 686 δολάρια, η Ινδία με 127 εκατομμύρια 267 χιλιάδες δολάρια, 74 εκατομμύρια 449 χιλιάδες Ομάν, το Πακιστάν με 67 εκατομμύρια 397 χιλιάδες δολάρια, το Κατάρ με 44 εκατομμύρια 554 χιλιάδες δολάρια, το Ηνωμένο Βασίλειο με 41 εκατομμύρια 405 χιλιάδες δολάρια και οι Κάτω Χώρες με 40 εκατομμύρια 776 χιλιάδες δολάρια. παρακολούθησε.

Ο αριθμός των χωρών που εξάγουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι η Τουρκία καταγράφηκε ως 26 αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία.

Μεταξύ αυτών των χωρών ήταν το Μπαχρέιν, η Ινδονησία, η Ρωσία, η Γκάνα, η Γαλλία, η Ουκρανία, η Σαουδική Αραβία, η Ιταλία, η Κολομβία, η Ουγκάντα, η Σομαλία, η Ουγγαρία, η Τυνησία, το Μάλι, η Βραζιλία, το Μεξικό, το Ιράν, η Χιλή, η Αυστραλία, η Ελλάδα.

ΠΗΓΗ


ΣΧ.Τα 10 εκ. $ που δίνουμε ετησίως ως καταναλωτές σε τουρκικές  βιομηχανίες που πουλάνε καραμπίνες κ.α., αντιλαμβάνεστε το πως θα ¨επιστρέψουν¨ σε εμάς…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όταν μεθοδεύεται η χρεοκόπηση και η πτώχευση των κρατών

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

ΟΑΕΔ: Σταματά την Κοινωφελή Εργασία - 36.000 απολύσεις