Η εξ αποστάσεως σε .. στέλνει; Φοιτητές πηδάνε από τα παράθυρα στη Γαλλία.


Η εξ αποστάσεως σε .. στέλνει; Φοιτητές πηδάνε από τα παράθυρα στη Γαλλία. Πολλαπλές αυτοκτονίες φοιτητών λόγω διαχείρισης υγειονομικής κρίσης. 1/2 φοιτητές πάσχει από ψυχική καταρράκωση..Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ζητούν ν΄ανοίξουν τα Πανεπιστήμια….(σσ.Στην Ελλάδα βέβαια ούτε λόγος… όλα καλά …..όλα καλά)


To Σάββατο 10 Γενάρη ένας φοιτητής επί master Nομικής στη Λιόν πήδηξε από το παράθυρο του 4ου ορόφου της Φοιτητικής Εστίας.Σύμφωνα με το LyonMag την Κυριακή ήταν μεταξύ ζωής και θανάτου..

Αυτή δεν είναι η α΄αυτοκτονία φοιτητή κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης και δεν είναι επίσης η α΄που συμβαίνει σε δωμάτιο φοιτητικής εστίας στην Λιόν.Μάθαμε σε μια σύσκεψη με τη σύγκλητο και άλλες οργανώσεις στις 9 Γενάρη ότι 2 φοιτητές αυτοκτόνησαν” αντέδρασε το φοιτητικό συνδικάτο Solidaires Etudiants Lyon-2.Πρέπει ν΄ανοίξουν όσο το δυνατό γρηγορότερα τα πανεπιστήμια για να δεχθούν δια ζώσης όλους τους φοιτητές-τριες κατά/ανά 50%. Η υγειονομική κρίση εντείνει την απομόνωση όσο και την δυσχέρεια κι ευνοεί την ψυχολογική καταρράκωση των φοιτητών που εξωθούνται να παρακολουθούν τα μαθήματα καθόλου προσαρμοσμένα-οι εξ αποστάσεως.

O καθηγητής στο Δημόσιο Δίκαιο στη Λιόν ο Eric Carpano λέει ότι ” το κλείσιμο των πανεπιστημίων, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το σταμάτημα των αθλητικών, πολιτιστικών δραστηριοτήτων ευνόησαν την απομόνωση και την ψυχολογική καταρράκωση. Η οικονομική κατάσταση έριξε στη δυσπραγία τους πιο ευάλωτους. παίζεται ένα ανθρώπινο δράμα που δεν οφείλουμε να μην το κρύψουμε” …





Επί 2,7 εκατομμυρίων φοιτητών σχεδόν το μισό αναφέρει ότι είναι σε καθεστώς αυξημένου άγχους και είναι μεταξύ 30 -40% αυτοί που υποφέρουν από ψυχολογική καταρράκωση που επιδεινώθηκε από την υγειονομική κρίση υπογραμμίζει ο Noémie Moret, του Solidaires Student-e-s.Μια ψυχολογική καταρράκωση που καταγγέλουν πολυάριθμες ενώσεις και συνδικάτα φοιτητών που δείχνουν την αδιαφορία της κυβέρνησης.



”Πολλοί νέοι αυτοκτόνησαν τους τελευταίους αυτούς μήνες και κανείς δεν μιλάει …. λόγω αυτής της κυβέρνησης” αναφέρει σχόλιο στην ανάρτηση του άρθρου. ”Μια γενιά ξεχασμένη; «oι φοιτητές πεθαίνουν στα δωμάτια τους και δεν κάνουμε τίποτα» επιγράφεται ρεπορτάζ του γαλλόφωνου sputnik για τις αυτοκτονίες φοιτητών στη Γαλλία που πολλαπλασιάζονται εν μέσω υγειονομικής κρίσης και διαχείρισης αυτής.




Όπως καταγγέλει στο περιοδικό marianne στις 13/1/21 για περίοδο Covid-19 o Δρ. Patrice Schoendorff, ψυχίατρος στα νοσοκομεία της Λυών: «Βλέπουμε μια πλήρη αποσταθεροποίηση όλων των ψυχιατρικών διαταραχών» .” Ναι, όσον αφορά την ψυχιατρική, η κατάσταση στη Γαλλία είναι πολύ ανησυχητική.” ”Με άλλα λόγια, η έκρηξη ψυχιατρικών διαταραχών επηρεάζει όλους τους τομείς. Στο τέλος της αλυσίδας, παρατηρούμε επίσης μια αύξηση στις πράξεις βίας.. Υπάρχει άνευ προηγουμένου αριθμός διαταραχών συμπεριφοράς στους δημόσιους δρόμους. Γνωρίζω επίσης, ακόμη και αν ο αριθμός παραμένει εμπιστευτικός, ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών στην περιοχή της Λυών αυξάνεται απότομα. Πραγματικά, η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. Είναι πολύ φυσιολογικό η πανδημία και ο ιός να προκαλούν φόβους και ανησυχίες. Ωστόσο, σημειώνω ότι είναι επίσης τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση με τη σειρά τους που προκαλούν φόβο και άγχος! Νιώθω ότι οι ασθενείς μου είναι πολύ πιο ανήσυχοι. Είναι δύσκολο να κατανοήσουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 6 μ.μ., για παράδειγμα, και όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν, μια μέρα στις 8 μ.μ., μια μέρα στις 6 μ.μ., χωρίς να γνωρίζουν γιατί. Όλα αυτά, για να μην αναφέρουμε τις διαδοχικές κυβερνητικές ομιλίες για τα εμβόλια, συμβάλλουν στην περαιτέρω ανησυχία των ανθρώπων. Είναι ενοχλητικό να μην καταλαβαίνουμε. Και μετά με τον δεύτερο lockdown, τα μέτρα επηρέασαν όλους τους τομείς, την οικογένεια ή τον επαγγελματία. Για τους ανθρώπους που ζουν μόνοι, αυτό είναι ακόμη πιο δύσκολο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όταν μεθοδεύεται η χρεοκόπηση και η πτώχευση των κρατών

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

ΟΑΕΔ: Σταματά την Κοινωφελή Εργασία - 36.000 απολύσεις